Boka körlektion

FRÅGOR OCH SVAR KRING KÖRKORT FÖR BIL

Vårt team på trafikskolan har sammanställt svar på de vanligaste frågorna om att ta körkort för bil. Här hittar du all information du behöver för att komma igång med din körkortsutbildning. Om du inte hittar svaret på din fråga nedan är du välkommen att kontakta oss för att få hjälp.
Hur ansöker jag om körkortstillstånd?
Du kan ansöka om körkortstillstånd enkelt online på Transportstyrelsens webbplats eller via en pappersblankett som skickas in per post.
Hur skriver jag in mig på eran Trafikskola?
Du kan enkelt skriva in dig på vår trafikskola genom att besöka vår webbplats och fylla i inskrivnings formuläret online eller besöka oss personligen och skriva under trafikskolans policy.
Hur anmäler jag mig till introduktionsutbildning/handledarkurs?
Du kan anmäla dig till vår introduktionsutbildning eller handledarkurs digitalt genom att boka direkt på vår webbplats eller genom att kontakta oss via telefon.
Var kan jag göra mitt syntest?
Syntestet kan du enkelt genomföra hos en optiker.
Vilka språk erbjuder ni utbildning på?
Vi erbjuder körkortsutbildning på flera olika språk, inklusive svenska, engelska, kurdiska, arabiska.
Hur går jag tillväga för att övningsköra privat?
För att övningsköra privat behöver du ha ett körkortstillstånd och en handledare som är minst 24 år gammal och har haft B-körkort i minst fem år. Både du och din handledare behöver också genomgå en introduktionsutbildning som vi kan hjälpa dig att boka.
Vad är syftet med en testlektion?
Syftet med en testlektion i trafikskolan är att bedöma dina kunskaper och färdigheter som förare samt att anpassa utbildningen efter dina behov. Testlektionen ger trafikläraren en möjlighet att bedöma din körning, att identifiera dina styrkor och svagheter, och att förstå vilken nivå du befinner dig på. Detta hjälper trafikläraren att skapa en utbildningsplan som är anpassad till dina specifika behov och som kan hjälpa dig att förbättra dina körkunskaper. Boka testlektion
Behöver jag ta en testlektion?
Nej, du är inte tvungen att ta en Testlektion, men vi rekommenderar starkt att du gör det för att få en bättre förståelse för vad utbildningen innebär och vilka behov du har.
Kan jag boka en Testlektion för att förbereda mig inför min uppkörning?
Ja, du kan boka en Testlektion för att förbereda dig inför din uppkörning och få feedback på dina färdigheter. Detta kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker och säkerställa att du är redo för uppkörningen.
Får jag ha med mig någon i bilen när jag övningskör?
Ja, du får ha med dig en person som sitter med dig och din trafiklärare i bilen. Personen måste dock respektera trafikläraren och eleven och får inte interagera på något sätt under körningen.
Hur många körlektioner behöver jag?
Det är svårt att säga exakt hur många körlektioner du behöver, eftersom det kan variera beroende på flera faktorer, inklusive din tidigare erfarenhet av att köra samt inlärningsförmåga.
Hur många körlektioner behöver jag?
Det är svårt att säga exakt hur många körlektioner du behöver, eftersom det kan variera beroende på flera faktorer, inklusive din tidigare erfarenhet av att köra samt inlärningsförmåga.
Kan jag välja vilken lärare jag vill köra med?
Ja, du kan välja vilken lärare du vill köra med, förutsatt att läraren är tillgänglig vid de tidpunkter som passar dig.
Lånar ni ut era övningsbilar till körprov som inte är bokade genom trafikskolan?
Nej, våra övningsbilar får endast användas om körprovet är bokat genom trafikskolan.
När bör jag boka kunskapsprovet?
Vi rekommenderar att du bokar det skriftliga provet när du börjar känna dig redo för uppkörningen, eftersom giltighetstiden för kunskapsprovet är 4 månader.
Hur fungerar er onlinebokning?
Genom vår onlinebokning kan du enkelt boka körlektioner, Testlektioner, introduktionskurs och riskutbildning.
Hur vet jag att mina riskutbildningar är giltiga?
Riskutbildningarna är giltiga i 5 år från det datumet de utfördes. Du kan även ringa Transportstyrelsen på 0771-81 81 81 för information och bekräftelse om giltighetstiderna för dina riskutbildningar.
Vad innebär riskutbildningarna?
Riskutbildningarna är obligatoriska moment som körkortstagare behöver utföra innan det skriftliga kunskapsprovet och uppkörningen. Riskutbildning del 1 är en teoretisk utbildning i sal i grupp på 3 timmar och kräver inga förkunskaper. Riskutbildning del 2 är en praktisk utbildning som innehåller övning på olika vägförhållanden och du följer de direktiv som ges av lärarna.
När kan jag göra riskutbildning del 1 (risketta)?
Denna del går att genomföra när som helst.
Vad händer om jag blir akut sjuk och inte kan komma på min lektion eller kurs?
Vid förhållande man inte kan råda över till exempel akut sjukdom debiteras ingen avgift vid uppvisande av sjukintyg. Av/ombokning kan endast göras via telefon.
Vad händer om jag avbokar min körlektion, risketta, halkkörning eller kurs för sent?
vid sen avbokning debiteras du fullt pris.
Vilka bilar kör ni med på er körskola?
På vår trafikskola kör vi VW tiguan. Vi har både automat och manuella bilar.
När kan jag boka riksutbildning 2 (halkbana)?
Du kan boka riskutbildning 2 (halkbana) efter klartecken från din trafiklärare då du behöver kunna manövrera bilen själv och göra detta självständigt. Vi rekommenderar att göra det i slutet av din utbildning för att öka chansen till att bli godkänd.
Hur bokar jag en intensivkurs?
För att boka en intensivkurs kan du vanligtvis göra det genom att kontakta oss via mail eller telefon för att lägga upp ett en plan som passar just dig.
Hur vet man att man är redo för uppkörning?
Din lärare kommer att ge dig feedback på dina körkunskaper och bedöma när du är redo för uppkörning.
Hur kan jag lägga upp betalningen av mitt körkort?
Vi erbjuder olika betalningsalternativ, exempelvis att betala per lektion eller att köpa ett paket med flera lektioner. Du kan delbetala räntefritt upp till två år och det finns inga krav på inkomst för att få delbetala. Vill du ansöka om delbetalning gör du det genom att prata med din trafiklärare eller receptionen.
Väljer du att delta i Riskutbildning Del 2 utan att först genomföra en testlektion och avviker från banan, kommer jag som elev att bli ansvarig för att täcka självrisken?
Ja, därför rekommenderar vi att alltid göra en testlektion innan ni bokar Riskutbildning del
Var hittar jag er trafikskola?
Vår trafikskola finns på Skattegårdsvägen 102, 421 50 i Västra Frölunda. Följande busslinjer tar dig till oss.
90
94
Hållplats: Grevebergsgatan