Boka körlektion

Introduktionsutbildning

Introduktionskurs innan du övningskör privat FÖRANMÄLAN ÄR ETT MÅSTE! 
Krav för övningskörning med privat handledare
  • Du ha fyllt 24 år 
  • Du har haft ett giltigt körkort under minst 5 år utfärdat av en EES stat 
  • Din elev har ett giltigt körkortstillstånd
  • Du och din elev har gått en handledarkurs.
  • Ansökan om handledarskap görs av handledaren avgiftsfritt via Mobilt Bank-Id  via denna länk

Kom igång med övningskörningen genom att delta i vår kurs

Du anmäler dig på telefon 070-057 72 62 eller via anmäl dig knappen nedan. Du ska uppge namn, adress, telefonnummer och personnummer på både handledare och elev. 

Utbildningen kostar 400kr och ska betalas vid kurstillfället kort eller kontant. Utbildningen är bindande och obligatorisk. 

Från och med den 1 januari 2006 krävs det att den som ansöker om att bli godkänd som handledare för privat övningskörning med personbil har genomgått en introduktionsutbildning tillsammans med sin blivande elev. Från 1 september 2010 tas kravet att gå tillsammans bort. Elev och handledare kan gå utbildningen var för sig. Den som redan har gått en introduktionsutbildning behöver inte gå om den, förutsatt att utbildningen fortfarande är giltig. 

Utbildningen är giltig i 5 år från det datum den genomfördes. Ansökan som handledare för respektive elev krävs även efter 1 september 2010 även om man har gått introduktionsutbildningen tidigare. Vi rapporterar in deltagande elektroniskt direkt till Transportstyrelsen för varje deltagare som har varit närvarande under hela passet , betalt kursen och legitimerat sig. 

Den obligatoriska utbildningen ska bland annat ta upp hur man kan minska riskerna vid den privata övningskörningen samt de speciella risker som kan kopplas till alkohol och andra droger, bristande bältesanvändning och höga hastigheter. Detta och mycket mer ska handledare och elev få kunskap om. 

Kursen tar cirka 3,5 timmar att genomföra inklusive raster.

Bra att veta: 

  • Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att få gå utbildningen 
  • Övningskörningen får börjas vid 16 års ålder 
  • En handledarkurs är giltig i 5 år

    Frågor? Kontakta oss för svar